2011. március 6., vasárnap

Körömápolás


Az ápolt külső fontos része a szép kéz és köröm. Rendszeres ápolással elérhetjük és megőrizhetjük kezeink szépségét és egészségét is. A következő kézápolási folyamatot én kb. 3 hetente szoktam elvégezni. Ehhez még hozzájön a napi többszöri kézkrémezés, illetve a havi feltöltés, ugyanis papírvékony körmeimet kénytelen vagyok zselével (épített műkörmökhöz használatos) megerősíteni.


1.    Első lépésként ha ki van lakkozva a körmünk, mossuk le.

 2.   Egy tálkába öntsünk langyos, kicsit szappanos vizet (ha túl sok szappant   teszünk bele, szappanunk minőségétől függően erősen szárító hatású is lehet), majd kb. 10 percig áztassuk benne az ujjaink végét. A körmök és a körülöttük lévő bőr így megpuhul, és megkönnyíti a következő lépést.

3.   A körömbőrt egy erre a célra kialakított, lekerekített végű pálcával toljuk vissza a körömágy irányába. A levált bőrdarabkákat bőrvágó ollóval eltávolíthatjuk, de a körömágyat semmiképp ne vagdossuk végig az ollóval.

4.   Reszeljük, vagy vágjuk formára körmeinket. Ha az ollót részesítjük előnyben, a formázás után egy reszelővel ekkor is igazítsuk meg.

5.    A körömágyra érdemes kifejezetten erre a területre való krémet kenni. Emellett a körmöket és az egész kézfejet kenjük be alaposan kézkrémmel és hagyjuk beszívódni. Növelhetjük a hatást, ha a műveletet este végezzük, éjszakára felhúzunk a krémezett kezünkre egy kesztyűt. Reggelre puha, ápolt kézzel ébredünk.

Képek forrása: tumblr
6.     Végül lakkozzuk ki tetszés és ízlésünk szerint körmeinket. Én a színes lakkok alá mindig kenek körömerősítőt, vagy alapozólakkot, hogy ne sárguljanak be. A lakk fölé pedig egy színtelen réteget, hogy tartósabb és fényesebb legyen. Ha nem szereted a lakkokat, vagy a munkád nem engedi, akkor vegyél egy körömpolírozót, és dörzsöld vele végig a körmeidet. Olyan fényes lesz, mintha színtelen lakkot használtál volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése