A hűtőszekrénynek és az abban való tárolásnak is vannak olyan szabályai, amiket célszerű betartanunk, ha szeretnénk hogy ételeink minél tovább frissek maradjanak, mi pedig egészségesek. Összegyűjtöttem ehhez néhány tanácsot. Talán ezeket a dolgokat már mindenki tudja, de az is lehet, hogy egy-két embernek, kezdő háziasszonynak hasznosnak bizonyul majd ez a bejegyzés.
kép forrása: google |
- A hőmérséklet 2,2 és 3,8°C között legyen, mert ezt szeretik legkevésbé a baktériumok.
- Egyébként a hűtőszekrényben általában 0 és 7°C között ingadozik a hőmérséklet.
- A nyers húst, ha nem fagyasztod le, zárt tartóban, a hűtő leghidegebb részén tárold. Ha olyan hűtőszekrényed van, aminek a felső részében fagyasztó van, akkor a hűtő legfelső polca a leghidegebb, és így a legideálisabb. Ha nem fagyasztós, akkor a legalsó polcra tedd.
- A nyers, kiolvasztott húst két napon belül használd fel!
- Az ételmaradékot sem célszerű sokáig tartogatni, 2-3 napon belül fogyaszd el.
- Ne tegyél a hűtőbe meleg ételt! Mindig várd meg, míg kihűl.
- Az erős illatú ételeket ne felejtsd el becsomagolni.
- Akár önleolvasztós, akár nem, a hűtőszekrényt időnként (évente pár alkalommal) ki kell mosni. Ha nem akarsz nagy pakolászást, olyankor végezd, amikor alig van valami a hűtőben.
Ezek jutottak eszembe. Persze ezek nincsenek kőbe vésve, ezek csak általam helyesnek vélt tanácsok. Ha tudtok még olyan tanácsot, aminek szerintetek itt a helye, írjátok meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése