Hozzávalók: 25 dkg penne tészta, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, 20 dkg mozzarella, szeletelt sonka, 3 nagyobb paradicsom, friss bazsalikomlevél, só, bors
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzöm. Közben a fokhagymát megpucolom és pépesre zúzom. Ha megfőtt a tészta lecsepegtetem, majd belerakom egy nagy salátástálba, és azonnal összekeverem a fokhagymapéppel és 2 evőkanál olívaolajjal. A lecsepegtetett mozzarellát felkockázom, a sonkát darabokra tépem, a paradicsomokat feldarabolom. Végül ezeket hozzákeverem a tésztához, majd sózom, borsozom. Tálalás előtt apróra vágott friss bazsalikomleveleket keverek a salátába.
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészül és nagyon finom.
Hmmm de guszti!Tuti megfogom csinálni:) Hidegen vagy melegen ajánlod fogyasztani?:)
VálaszTörlésÉn hidegen jobban szeretem. :) De próbáld ki így is - úgy is, lehet, hogy Neked melegen jobban beválik.
VálaszTörlés