2011. június 26., vasárnap

Interjú és játék - Trilla ékszerek és kiegészítők

Nagyon szeretem az egyedi, kézzel készült dolgokat. Különösen igaz ez az ékszerekre és a kiegészítőkre. Nemcsak szebbek, de értékesebbek is ezek a tömeggyártott, tucat termékeknél. Ha egy ilyen kézműves ékszert viselek, mindig eszembe jut, hogy készítője mennyit dolgozhatott vele, mi inspirálta, meddig tartott kitalálni, kivitelezni. Abban is mindig biztos vagyok, hogy szívét-lelkét beletette minden egyes elkészült darabba. Épp ettől válnak igazán értékessé.

Mikor eszembe jut az alkotó, komolyan elgondolkodom az előbb említett kérdéseken. Nem tudom, ki hogy van vele, de sokszor olyan jó lenne tényleg megismerni egy kicsit azt a személyt, aki az általunk kedvelt csecsebecséket készítette.

Erre teszek most egy kísérletet, hogy megtudjuk, ki rejlik a Trilla név mögött.


Kérlek mutatkozz be azoknak, akik nem ismernek.
Czékmány Patrícia vagyok. Egyedi, kézzel készített textilékszerekkel és kiegészítőkkel foglalkozom.

Mikor kezdtél ékszerek és kiegészítők készítésével foglalkozni?
2010 őszén kezdtem ékszereket készíteni, eleinte süthető gyurmából. A filc csak később, télen sétált be az életembe.

Miért pont ezeket a technikákat választottad? 
Gondolkodtam, vajon milyen technika alkalmazásával készíthetnék a legegyszerűbb módon ékszert magamnak. Egy ideje érett a gondolat, mert úgy gondolom, az egyedi ékszerek százszor menőbbek, és sokkal értékesebbek, mint az utángyártott bizsuk. Még nyáron külföldi blogokat bújva találtam rá a süthető gyurmára – így hát ki is próbáltam.  A filc egy másik világ, számomra szabadabb és kerekebb, olyan az egész, mint csodaország – annyi szín, minta, kiegészítő. Nem lehet vele betelni. :)

Van célközönséged? Kinek készíted a termékeidet?
Nincs konkrét célközönségem, viszont nem meglepő módon inkább lányok, nők keresnek meg. Például 3 éves kistündér ugyanúgy viseli a hajpántjaimat, mint a középkorú nők. Inkább azt mondanám, hogy olyan lányoknak készítek ékszereket és kiegészítőket, akik szeretik a nem mindennapi megoldásokat és értékelik az egyedi ékszereket, a színeket és a vidámságot.

Gyerekként is kreatív voltál? Szerettél alkotni?
Igen, bár sosem voltam az a gyerek, akinek a festményeit körbehordozták, mint  valami véres kardot.  Volt szerencsém többféle technikát is kipróbálni – egytől egyik mindet szere(t)tem.

Hogyan telik egy napod? Mikor jut időd alkotni?
„Rendes” munkámat tekintve tolmácsolok és fordítok, a családi vállalkozásunkban tevékenykedem. Szerencsére emellett kellő szabadidőm marad, melyet általában kora délutántól estig a stúdiómban, vagyis a szobámban töltök var(r )ázsolással. Ilyenkor valóban más jelentőséget kap az idő - sokszor előfordul, hogy hajnali kettőkor azon kapom magam, hogy lassan lefejelem az asztalt és kiesik a tű kezemből.

Előre megtervezed a darabokat, vagy elkezded és kisül belőle valami?
Általában előre tervezek, rajzolgatok a tervezős füzetembe. Persze olyan is van, amikor fogom a filceket és a fonalakat, egymáshoz próbálgatom őket, aztán jönnek a gombok meg a gyöngyök és össze is áll egy kerek egész. Ez a komponálás izgalmas, mert mikor elkezdem, én sem tudom, mi fog kisülni belőle. Plusz öröm, hogy tetszik az embereknek, amit csinálok.

 Mi inspirál? Miből merítesz ihletet?
Ez lehet, hogy közhelyes, de én rengetegszer inspirálódom érzésekből, hangulatokból és a zenéből is (talán ezért van, hogy szinte képtelen vagyok teljes csendben alkotni). Emellett lelkes tumblr felhasználó vagyok – rengeteg blogot végignézek, vizuális orgazmus, szerintem remek inspiráció.

Mesélj a terveidről, kérlek. Hogyan látod magad 5-10 év múlva? Akkor is alkotni fogsz valamit?
5-10 év múlva boldog feleség és büszke édesanya leszek – reményeim szerint. :) Természetközeli módon élünk majd csendes környéken, egy barátságos és otthonos házban, melyben lesz egy szoba, egy valódi stúdió, mely csak az enyém. Pontosan olyan lesz, amilyennek azóta tervezem, hogy alkotásba fogtam. 5-10 év múlva erős, közismert és közkedvelt márka lesz a Trilla.

Mondjuk, hogy kívánhatsz valamit a jótündértől. Mi lenne az?
Azt kívánom, hogy váltsa valóra az előbb elsorolt álmaimat. :)


Köszönöm szépen, hogy válaszoltál és hogy megismerhettünk egy kicsit. További sok sikert, és kívánom, hogy váljanak valóra az álmaid!

Itt böngészhettek még Trilla ékszereket:  http://happytrilla.blogspot.com/


JÁTÉK

Most megnyerhettek egy ilyen hajpántot Trillától. Ehhez csak néhány feltételt kell teljesítenetek. Hogy még izgalmasabb legyen a játék, szerezhettek plusz esélyeket is. Na de lássuk mik is ezek.

A szabályok tehát: 
Legyél nyilvános (!) követője a feminine punch és a Trilla blognak (Követés gomb oldalt), és erről valamint a megszerzett plusz esélyekről hagyj itt a bejegyzés alatt egy kommentet az email címeddel együtt. (Az email a nyertes értesítéséhez szükséges, más célra nem fogom használni.)

Plusz esélyek ezzel szerezhetők: 
„Lájkold" a facebookon a feminine punch és a Trilla blog oldalát. 
Ha van blogod, írj egy bejegyzést a játékról és/vagy tedd ki az oldalsávba a játékot, ide mutató linkkel. 
Oszd meg a facebookon a játékot.

Az egyszerűség kedvéért itt egy sablon, amit használhattok:

Név amivel követem a blogokat:
Email:
Név amivel követem a FB oldalakat:
Írtam a játékról a blogomban: link
Kitettem a blogom oldalsávába: link
Megosztottam a FB-on: link (vagy printscreen kép küldése a femininepunch@gmail.com email címre)

Határidő: július 24. éjfél

1 megjegyzés:

  1. Név amivel követem a blogokat: Lynd
    Email: natasa-@freemail.hu
    Név amivel követem a FB oldalakat: Linda Gr
    Írtam a játékról a blogomban: -
    Kitettem a blogom oldalsávába: -
    Megosztottam a FB-on: http://www.facebook.com/femininepunch#!/profile.php?id=1410127539

    VálaszTörlés