2011. július 29., péntek

Teafaolaj, a csodaszer

A teafaolaj igazi multifunkciós csodaszer. Több mint 80 szerves alkotóelemből épül fel, antiszeptikus (baktérium és gombaölő) hatása miatt számos területen alkalmazható az egészség, de a háztartás területén is.

Az Ausztráliában őshonos teafa leveleiből lepárlással állítják elő.

Egy rövid, és nem teljes lista, hogy mi mindenre használható a teafaolaj:
bőrgyulladás, égési sérülés, rovarcsípés, izomfájdalom, ínygyulladás, orrdugulás, bőrpír, gombás fertőzés.

Természetes tisztító és antibakteriális hatása miatt csökkenti a bőr túlzott faggyútermelődését, és megakadályozza a pattanások kialakulását, ezért ideális lehet a zsíros, problémás bőr ápolására.

Tényleg multifunkciós, hiszen a háztartásban is alkalmazhatjuk, többek között a ruhák fertőtlenítésénél, ha hozzáadjuk a mosószerhez.

Több gyártó is van a magyar piacon, én az Oriflame teafaolaját használom.


Nagy kedvencem még az Oriflame teafaolaj családjából a pattanásápoló oldat. Nem mondanám problémásnak a bőröm, de azért egy-egy pattanás előfordul az arcomon. Sok olyan terméket kipróbáltam már, ami azt ígérte, hogy gyorsan leszárítja a pattanást. Nekem eddig ez a termék vált be a legjobban. Tényleg nagyon gyorsan eltünteti a pattanást, akár egy éjszaka alatt nyoma sincs. Úgyhogy a neve ne tévesszen meg senkit, az oldat nem ápolja, nem kíméli a pattanásokat! :D Én ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki.


Ismeritek, esetleg használjátok is a teafaolajat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése