2011. december 2., péntek

Interjú és játék - Tündéri Lonka
Újabb remek alkotóval ismerkedhettek meg. :) Ezúttal arra derül fény, ki rejlik a Tündéri Lonka név mögött. Fogadjátok szeretettel.

Kérlek mutasd be magad pár mondatban.

Strausz Kingának hívnak, Tündéri Lonka alkotónév alatt készítek kiegészítőket, ékszereket. Az alkotás a személyiségemnek nagyon fontos része. Új dolgokat kitalálni, tervezni, gondolkodni, megvalósítani.. ezek nélkül nem is tudnék létezni. Nyughatatlan lélek vagyok, az állandó megújulás az, ami hajt.


Mióta foglalkozol kreatív alkotással?

Valamilyen szinten mindig is része volt az életemnek a kreatív tevékenység. Mindig is saját készítésű meglepetéseket ajándékoztam, az önkifejezés eszközeként tekintettem az alkotásra. Tulajdonképpen a semmiből, maradék anyagokból készítettem valamit. Társasjátékot egy unalmas vasárnap délelőttön, plüssfigurát a kedvenc rajzfilmfigurám alapján; átalakítottam a ruháimat, különc voltam. Az első technikák, amikkel megismerkedtem, a szalvéta technika és az üvegfestés. A családunk német ismerősei minden nyáron alapanyagokkal leptek meg. Ha belépsz abba a házba, ahol felnőttem, nem nagyon találsz olyan zugot, ahol ne lenne bármilyen apróság is általam.


Honnan a Tündéri Lonka név?

2007-ben a Művészetek Völgyében jártam, ott találkoztam ezzel a névvel. Tündéri Lonka talán egy kis étkezde volt, már nem is emlékszem. Először a barátaim neveztek így, Lonka, aztán kb. 1,5 éve, mikor elkezdtem blogolni, egyből ez ugrott be, ezzel a névvel tudtam azonosulni.


A vintage stílus szerelmese vagy. Emlékszel hogy mikor kezdődött a szerelem? :)

Egyszer egy anyukámtól kapott virágos gobelin medál volt a nyakamban, és a munkatársamnak arról meséltem, mennyire ámulatba ejtenek az elmúlt idők kincsei, órákat tudok a régiségvásárban tátott szájjal ámuldozással tölteni. Erre reagálva megkérdezte, hogy mennyire bensőséges a kapcsolatom a nagymamámmal? Igazából nagyon.
Aki gyakran olvassa a blogomat ( http://tunderilonka.blogspot.com ), tudja, hogy sokat írok a nagymamámról. „Nézzétek, ezt ő hímezte, ezt a tükröt tőle kaptam, stb.” Kérdésedre válaszolva arról, hogy mikor kezdődött, fogalmam sincs, de hogy honnan ered, azt tudom.


Hogyan, miből inspirálódsz?

A Balaton partján, a természet közelében nőttem fel, a természet megnyugtat és feltölt. A másik inspirációforrásom az emberek. Szeretem azokat az embereket, akik határozottak, igazi egyéniségek, és kiállnak magukért: „igen, ez vagyok én, tetszik vagy nem tetszik, nem érdekel”. Inspirálnak még a színek, a hangulatállapotok, igazából bármi.


Gyakran szemezgetsz más alkotók munkáiból. Fontosnak tartod, hogy minél több kézművest ismerjenek meg az olvasóid?

A szépérzékemet a blogomon tudom igazán kibontakoztatni. Megmutatom, ami nekem tetszik, amivel tudok azonosulni. Imádom böngészni a kedvenc alkotóim blogjait, illetve az etsy-t. Nem az a célom, hogy minél több alkotót megismerhessenek az olvasóim, inkább az, hogy megmutassam, szerintem úgy szép a világ, hogy mindenki önmagát adja, és mennyire jó olyat alkotni, amilyet senki más nem tud a világon.


Közeledik a karácsony. Saját kezű ajándékkal készülsz a szeretteidnek?

Ajándékozáskor fontosnak tartom, hogy ki a megajándékozott, figyelek arra, hogy az egyénnek mire van szüksége. A barátnőimet szívesen lepem meg saját készítésű ékszerekkel, de természetesen adódik olyan is, hogy a kitűzött ajándékot én nem tudom elkészíteni, ezért segítséghez fordulok, más alkotótól vásárolok. Apukám például bőr pénztárcát fog kapni karácsonyra.


Az öltözködésben mi jellemző a stílusodra?

A letisztult, minimalista stílust ötvözöm vintage darabokkal. Az egyik kedvencem az anyukám egyik régi-új ingje, púder színű, rajtam volt például a diplomaszómon is. Régi, mert vagy harmic éves, új, mert sosem hordta. Egyébként szinte minden ruhámon fellelhető a csipke vagy a virágminta.


Hogyan képzeled el álmaid otthonát?

Szeretem ezt a kérdést, szívesen álmodozok álmaim otthonáról. Vonz a természet, de a kultúra függőségem miatt nem tudnék hosszútávon távol maradni Debrecentől. Egyszóval egy városszéli házat képzelek el nagy kerttel, családi házzal. A kertben virágok, gyümölcsfák, tulipánfa. Amint belépsz a házba, a fa natúr színe, a fehér letisztultsága az uralkodó. Nem ismerem még pontosan a vágyaimat, de biztos, hogy lesz egy hatalmas könyvespolcom, tele szépirodalommal meg pszichológiával. Kortárs festményeket is szeretnék a falra.


Mik a közeli és távoli terveid a kreatív alkotás területén?

A célom ezerféle új technikát kipróbálni: varrógépen varrni, nemezelni, szalaghímezni, aztán mindezen technikákat kombinálni. Tudod, én nem az a fajta ember vagyok, aki szeret egy pillanatra is megállni.

Köszönöm szépen, sok sikert kívánok Neked!

Ha kíváncsi vagy Kinga alkotásaira, látogass el blogjára: http://tunderilonka.blogspot.com   
vagy kövesd őt a Facebookon.JÁTÉK!!!


A képen látható romantikus kis kitűzőt nyerhetitek meg Kingától.

Jelentkezési határidő: dec. 9. péntek éjfél

Ha szeretnétek megnyerni, nincs más dolgotok, mint az alábbi űrlapot kitölteni.

Sok szerencsét! :)2 megjegyzés:

  1. Nyertem-nyertem-nyertem!!! :D
    Annyira örülök! Köszönöm Emmának és Lonkának! Sosem szoktam nyerni semmit-se tombolán,se máshol....jajjj...ez most olyan jól esett! KÖSZÖNÖM! :D

    VálaszTörlés
  2. Fróni, nagyon örülök, hogy így örülsz! :) Még egyszer gratulálok! Látod megéri játszani! ;)

    VálaszTörlés