2011. február 20., vasárnap

A siker megszállottja, Martha Stewart


A Universal Channel – en láttam ma A siker megszállottja című filmet (Martha, Inc.: The Story of Martha Stewart 2003, főszerepben Cybill Shepherd), ami az életmódguru, Martha Stewart életét, a nevével fémjelzett üzlet beindulását és nehézségeit mutatja be. Ha a műsorait, kiadványait nézzük, szerintem Martha rendkívül pozitív személynek tűnik. Mindig egy kedves, szelíd nő mosolyog a kamerákba. Ebből a filmből azonban egy egészen más Martha-t ismerhetünk meg. Egy bárkin átgázoló, kibírhatatlan, önző nőt. Már maga a cím is egy negatív személyre utal.  Azt hiszem az igazság valahol a kettő között lehet. Amikor először hallottam róla, és láttam a műsorait, azt gondoltam, hogy ez a nő tökéletes, és én képtelen lennék ilyen tökéletes házat fenntartani, ilyen tökéletes ételeket készíteni, hogy én kevés vagyok ehhez. De nem szabad elfelejtenünk, hogy a polihisztor háziasszony mögött egy komoly stáb áll, akik segítik minden lépését és alkotását. Ő sem egyedül csinál mindent, neki is csak 24 óra egy nap, és legfőképpen neki ez a munkája. Az a feladata, hogy tökéletes háziasszony legyen.  A történet igazságához az is hozzátartozik, hogy egy fél évig tényleges börtönbüntetést, és további fél év házi őrizetet kapott, de az is igaz, hogy zseniális ötletei millióan kipróbálták már. Kétség kívül remekül ért a marketinghez (és talán a manipulációhoz is?!), ahogy ez a filmből is kiderül. Hogy tanulsága is legyen filmnek, azt mindenképp meg kell jegyezni, hogy ez a nő mindvégig kitartott az elképzelései mellett, senkinek nem hagyta, hogy eltérítse a kitűzött céljaitól. Ebben akár példát is vehetünk róla. Akár negatív, akár pozitív az érzésünk a személyével kapcsolatban, azt nem vitathatjuk, hogy remekül ért ahhoz amit csinál. A magam részéről továbbra is olvasni és nézni fogom az ötleteit, receptjeit.
Íme a honlapja, ahonnan számtalan praktikát elleshetünk: http://www.marthastewart.com

4 megjegyzés:

  1. Szerintem is nagyon jó ötletei és receptjei vannak Martha-nak. Nekem az is tetszik benne, hogy a korához képest nagyon jól tartja magát, és mégsem "mű" nő.

    VálaszTörlés
  2. Az biztos! Én is szeretnék így kinézni közel 70 évesen. :)
    UI. Mónika, első olvasómként köszöntelek a blogon, remélem találsz majd még érdekes olvasmányt. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is szereten Martha műsorait:-) Többek között Ő inspirált engem is hogy belekezdjek bloggerkedésbe. Tetszett a cikk:-)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszett. Valóban nagyon inspiráló nő.

    VálaszTörlés