2011. július 20., szerda

Fordított francia manikűr

Ha körmökről és körömfestésről van szó, én nagyon szeretem a francia manikűrt, de a klasszikus helyett mostanában a jóval izgalmasabb fordított változat felé kacsintgatok. Eleinte idegenkedtem tőle, majd rájöttem, hogy ha jól válogatjuk össze a színeket, akkor szép, ízléses lesz.



Biztosan ti is láttatok már ilyen körmökről képeket, de most azt is megnézhetitek, hogy pontosan hogyan tudjátok elkészíteni a képeket. Ebben Alix lesz a segítségünkre, a képek ugyanis az Ő oldaláról valók.


Amire szükségünk lesz:

  • alap- és fedőlakk
  • 2 különböző színű lakk
  • francia manikűr sablon

Elkészítése:

1. Kenjük az alaplakkot a körmünkre.

2. Kenjük fel a teljes körömre azt a lakkot, amit a köröm alsó részére szántunk

3. Ha megszáradt, helyezzük fel a sablont a körmök aljához

4. Fessük ki a másik lakkal a körmöket

5. Száradás után távolítsuk el a sablonokat

6. Kenjük rá a fedőlakkot

Készen is vagyunk, íme még egyszer a végeredmény


Hogy tetszik? Próbáltátok már a fordított francia manikűrt?

6 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik :) Még nem próbáltam, de a nagymamám azt mondta, az "ő korában" még ez volt a normális lakkozás. Pontosabban: a holdat kihagyták a lakkozásból. Minél nagyobb volt valakinek a holdja, annál szebben nézett ki a keze (a hold az a kis fehér félkör szerű rész a körömágynál, nem tudom, mi a "hivatalos" neve).

    VálaszTörlés
  2. hát ez nagyon jó :P ki kell próbálnom (:

    VálaszTörlés
  3. Még nem volt ilyen körömlakkom, de kipróbálnám. Igaz nem ezzel a sötétzölddel, ami a fotókon van, az nem tetszik, de az ötlet az igen!

    VálaszTörlés
  4. Én ma megcsináltam, de a sablon leszedte az alsó lakkot, utólag kellett kipótolnom a hézagokat, és így nem lett valami szép. Valakinek valmi ötlete, hogy lehet ezt elkerülni?

    VálaszTörlés
  5. aorsi712 lehet, hogy nem száradt meg tökéletesen a lakk, azért szedhette le.

    VálaszTörlés
  6. Már eddig is láttam hasonló képeket, de nem nagyon tudtam, hogy lehet megvalósítani...viszont nem is tűnik olyan bonyolultnak, ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés