2011. július 6., szerda

Segítség a Fogtündérnek


Az éjszakai forgolódás közben leesik a pénz gyerkőc párnája alól? Kedves Fogtündér, van megoldás! Ezzel a kedves kis zsebbel a párnán elkerülhető az iménti probléma. :) Kedves Anyukák, szerintem gyorsan elkészülhet ez a párnazseb, aztán már csak a potyogó fogakat kell várni. :)

Egyébként van akinek a gyerkőchöz jár a Fogtündér? Vagy valakihez járt kiskorában? 

Szerintetek van egyáltalán értelme pénzt adni a kipottyant fogért? 

6 megjegyzés:

  1. Kedves Emma! Hozzánk jár a fogtündér, de nem pénzt kap a gyermek, hanem kis apróságot, játékot, könyvecskét...mikor mit. Legutoljára egy zsírkőből készült picike ládikát kapott, amiben benne volt az összes eddig kipotyogott fogacska-nagyon örült neki a kisfiam! Pár száz forintért vettem indiai cuccokat áruló üzletben és nagy örömet szerzett vele a "Fogtündér"! :)

    VálaszTörlés
  2. Fróni, nagyon tetszik ez a megoldás! Az meg különösen, hogy megkapta a többi fogacskát is! :D

    VálaszTörlés
  3. Nekem nem hozott semmit a fogtündér anno.
    Nem is értem, mi értelme ennek a szokásnak? Azért vagyunk hálásak, hogy kipotyogott a fog, és ez a "szállítási költség"? Vagy miért adnak pénzt a fogtündérnek?
    A párna egyébként nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Ami!
    Ez nem szállítási ktg., hanem egy kedves emlék lesz erről az időszakról. Ez az idő ugyanis megint egy nagyobb változás kora a gyerekek életében: már nem ovis, hanem "nagy" iskolás lett! Ez nagyon fontos! Az Én kisfiamat ez büszkeséggel tölti el és az is a nagyfiúvá válás jele számára, hogy kipotyognak a tejfogak és kinőnek a maradandó fogai. Ezért alig várja, hogy kipotyogjanak és büszkén mutatja nagyiéknak! Az csak külön öröm, hogy ezt játékos formában őrizzük meg: Nálunk amint olvastad nem pénzt kap érte, hanem kis apróságokat ill. minden alkalommal a kiesett fogacska bekerül a kis ládikába. Az Én tapasztalatom szerint ez igenis jó...persze nem kötelező utánozni, mintahogy a paprikás krumplit sem egyformán főzzük! :)

    VálaszTörlés
  5. Vagy eltűnt a megjegyzésem, vagy nem nyomtam meg elég alaposan a Megjegyzés küldését...
    Szóval nekem nincs - még - gyerekem, ezért nem vagyok képben a fontosabb korszakváltásokkal, és amivel emlékezetesebbé lehet tenni. Azt hittem, ez is egy gagyi amerikai szokás, amit elmajmoltunk tőlük. De a Te szemszögedből nézve sokkal szerethetőbb szokás.

    VálaszTörlés